Polievka Tom Kha s krevetami

Polievka Tom Kha s krevetami

Čas prípravy
:
3 hod 40 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
kuracie kosti
3000g
voda
7
stoniek citrónovej trávy (95 g)
100g
čerstvý zázor
12g
limetové listy
6g
chilli papričky
500g
hliva ustricová
400g
cherry paradajky
220g
mrazené krevety surové lúpané
90g
trstinový cukor hnedý
150g
rybia omáčka
50g
limetka (šťava)
10g
HS koriander (čerstvý)
50g
chilli pasta
200g
kokosové mlieko
5g
slnečnicový olej
5g
soľ kamenná
25g
cesnak (čerstvý)

Postup prípravy

Príprava vývaru:
1. Opláchnuté kuracie kosti vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme k varu.
2. Vývar varíme na miernom plameni 2 – 3 hodiny. Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu, odstránime pomocou naberačky.
3. Hotový vývar scedíme.
Príprava polievky:
1. Vo väčšom hrnci rozpálime slnečnicový olej, vložíme chilli pastu, nakrájané a jadierok zbavené chilli, prelisovaný cesnak, na kolieska nakrájaný zázvor a cukor. Ešte pridáme rybaciu omáčku.
2. Všetko prudko a krátko orestujeme, zalejeme hotovým vývarom.
3. Pridáme na polovice nakrájané stonky citrónovej trávy, limetové listy a všetko za občasného miešania pomaly privedieme k varu.
4. Následne pridáme nakrájanú hlivu ustricovú. Polievku nechajte variť na miernom plameni 20 – 30 minút.
5. Potom vyberte väčšie kusy citrónovej trávy, zázvor a limetové listy. Na záver pridajte nasekané stonky koriandra, cherry paradajky, krevety a nechajte variť ďalších 5 minút.
6. Potom polievku dochuťte kokosovým mliekom, čerstvým chilli, limetovou šťavou a poprípade soľou. Nakoniec servírujeme a zdobíme nakrájanými lístkami koriandra.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad