Pho s ryžovými rezancami a krevetami

Pho s ryžovými rezancami a krevetami
Čas prípravy3 h 30 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
kurací vývar, vlastná výroba
30g
zázvor čerstvý
1g
badyán celý
1g
škorica celá
0,5g
klinček
10g
chilli čerstvé
0,5g
kardamóm celý
500g
ryžové rezance stredne široké
500g
krevety lúpané, mrazené
30g
koriander čerstvý
200g
cibuľka lahůdková
10g
sójová omáčka ľahká
50g
rybia omáčka
10g
chilli čerstvé
20g
mäta čerstvá
10g
thajská bazalka
10g
mäta vietnamská
10g
koriander pílkovitý
150g
mungo klíčky dlhé
200g
limetky
20g
cukor trstinový

Postup prípravy

Príprava rezancov (cca 5 minút):
1. Ryžové rezance vložíme do horúcej vody a necháme ich asi 10 minút namočené. Rezance sú stredne mäkké.
2. Následne ich vyberieme a teplé vložíme do misky, v ktorej servírujeme polievku a zalejeme ich horúcim ochuteným kuracím vývarom. 
Príprava kuracieho vývaru a kreviet (cca 180 minút):
1. Očistený čerstvý zázvor pozdĺžne rozkrojíme, a s korením opečieme na panvici dohneda.
2. Potom všetko vložíme do vývaru a tiahneme asi 3 hodiny. Následne vývar precedíme.
Príprava odvaru z korenia (cca 20 minút):
1. Do nádoby s vodou vložíme celú škoricu, badián, kardamóm, klinček a privedieme k varu.
2. Následne odvar odstavíme a necháme 20 minút vylúhovať.
Dohotovenie vývaru (cca 5 minút):
Horúci kurací vývar pred servírovaním ochutíme rybiou omáčkou, ľahkou sójovou omáčkou, trstinovým cukrom, odvarom z korenia a šťavou z limetky. Potom ho servírujeme.
Príprava kreviet (cca 5 minút):
1. Mrazené, surové a lúpané krevety necháme pozvoľna rozmraziť. Pred servírovaním ich vložíme do horúceho vývaru a prehrejeme ich.
2. Krevety sa sfarbia doružova. Následne ich vyberieme a ihneď servírujeme.
Servírovanie:
Namočené rezance vložíme do sitka a na chvíľku ponoríme do horúcej vody, aby sa rezance prehriali. Do teplej misky vložíme klíčky, namočené rezance, prehriate krevety, čerstvé bylinky, chilli, a nakoniec všetko zalejeme horúcim ochuteným vývarom. Polievku doplníme rezom limetky.
Komentár kuchára:
Táto polievka má mnoho variantov. K jej príprave môžeme použiť aj silný hovädzí vývar zo špikových kostí, ktorý doplníme hovädzím mäsom a ochutíme badiánom, škoricou,kardamómom. Polievku servírujeme aj s kuracím mäsom, vongolami alebo s hubami shi-také a lahôdkovou cibuľkou. Aj rezance môžeme použiť bezvaječné pšeničné alebo ramen rezance, ktoré pripravujeme rovnakým spôsobom ako rezance ryžové. Na doplnenie môžeme použiť aj vietnamskú bazalku, mexický koriander, perilu alebo bambusové výhonky. Na ochutenie vývaru môžeme použiť aj vietnamskú pálivú chilli omáčku alebo omáčku kikkoman.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich