Hovädzie consommé

Hovädzie consommé

Čas prípravy
:
5 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
hovädzích kostí
750g
hovädzieho na polievku
6l
studenej vody
2
cibule, najlepšie španielske
150g
zeleru
150g
mrkvy
1
zväzok petržlenových stoniek
1
hlavičky cesnaku
1
pór
2
huby
2
bobkové listy
6
klinčekov
1
polievková lyžica mletého čierneho korenia
1
lyžička soli
štipka cukru
1000g
chudého hovädzieho
150g
mrkvy
200g
zeleru
1
pór
4
vaječné bielky
soľ a čierne mleté korenie

Postup prípravy

1. Hovädzie kosti najprv 20 minút pečieme v rúre predhriatej na 180 °C.
2. Rozpolené cibule položíme na panvicu reznou plochou dole a dobre ich opečieme.
3. Kosti a hovädzie mäso na polievku vložíme do polovice studenej vody spolu s cesnakom a cibuľou.
4. Vodu osolíme, pridáme štipku cukru a privedieme do varu. Necháme dve hodiny variť na miernom ohni a priebežne zbierame penu.
5. Zeleninu a huby nakrájame na kúsky s veľkosťou vlašského orechu a vložíme ich do vývaru. Dolejeme studenou vodou a pridáme korenie.
6. Mierne povaríme bez pokrievky pri strednej teplote asi 4 – 8 hodín a z povrchu priebežne zbierame kalnú hmotu.
7. Vyberieme mäso, vývar precedíme, necháme ho vychladnúť a potom zoberieme prebytočný tuk.
8. Mäso a zeleninu určené na prečistenie vývaru zomelieme.
9. Zľahka ušľaháme bielka, aby sme zvýšili ich objem, a dobre ich vmiešame do zomletého mäsa a zeleniny.
10. Prečisťujúcu zmes pridáme do studeného vývaru a premiešame. Zmes pomaly privedieme do varu.
11. Varíme 90 – 120 minút, než všetky nečistoty vyplávajú na povrch. Z času na čas opatrne zoškrabujeme dno hrnca a zbierame nečistoty, aby sme zabránili pripaľovaniu.
12. Hotové consommé necháme vychladnúť a potom ho precedíme cez jemné plátno.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad