Gazdovská kapustnica
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Na vývar:
300g
údené rebrá5ks
čierne celé korenie3ks
nové celé korenie2ks
bobkový list1ks
cibuľa veľká celá očistená2ks
strúčiky cesnaku2ks
mrkva očistená1ks
petržlen očistený 1/2
bielej kapustyPolievka:
400g
METRO Chef Bravčové údené koleno s kosťou 400g
METRO Chef Bravčové plece bez kosti 300g
ARO údené plece rolované2ks
METRO Chef Zolly klobása 50g
METRO Chef Hríb smrekový sušený 600g
METRO Chef kyslá biela kapusta500g
METRO Chef zemiaky20g
soľ15g
Fine Life paprika mletá sladká5ks
METRO Chef čierne celé korenie3ks
nové celé korenie2ks
METRO Chef bobkový list100g
Aro bravčová masť 10PL
ARO kyslej smotanyPostup prípravy
1. Najskôr si pripravíme údený vývar tak, že umyté údené rebrá vložíme do hrnca so studenou vodou a koreninami (celé čierne korenie, nové celé korenie a bobkový list), olúpanou celou cibuľou, strúčikmi cesnaku a očistenou koreňovou zeleninou. Pomalým varením uvaríme takmer domäkka.
2. Vývar následne scedíme, rebrá vyberieme, necháme mierne schladnúť a mäso oberieme od kosti (nakrájame).
3. Vo väčšom hrnci rozpustíme bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista.
4. K opraženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme, okoreníme a restujeme, pokým sa mäso zatiahne.
5. Potom prisypeme sladkú papriku, premiešame a krátko restujeme.
6. Pridáme kyslú kapustu, koreniny a podlejeme horúcim vývarom.
7. Vložíme opláchnuté a očistené údeniny (koleno, klobásu, údené mäso), vopred namočené huby, sušené slivky a očistené a na kocky nakrájané zemiaky.
8. Na miernom ohni varíme do mäkka tiahnutím (čo môže trvať cca 3 hodiny).
9. Všetky uvarené údeniny vyberieme a nakrájame na menšie kusy (kocky, kolieska...), vrátime naspäť do polievky a ešte krátko povaríme.
10. Pri servírovaní doplníme v tanieri kyslou smotanou a podávame s chlebíkom.
2. Vývar následne scedíme, rebrá vyberieme, necháme mierne schladnúť a mäso oberieme od kosti (nakrájame).
3. Vo väčšom hrnci rozpustíme bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista.
4. K opraženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme, okoreníme a restujeme, pokým sa mäso zatiahne.
5. Potom prisypeme sladkú papriku, premiešame a krátko restujeme.
6. Pridáme kyslú kapustu, koreniny a podlejeme horúcim vývarom.
7. Vložíme opláchnuté a očistené údeniny (koleno, klobásu, údené mäso), vopred namočené huby, sušené slivky a očistené a na kocky nakrájané zemiaky.
8. Na miernom ohni varíme do mäkka tiahnutím (čo môže trvať cca 3 hodiny).
9. Všetky uvarené údeniny vyberieme a nakrájame na menšie kusy (kocky, kolieska...), vrátime naspäť do polievky a ešte krátko povaríme.
10. Pri servírovaní doplníme v tanieri kyslou smotanou a podávame s chlebíkom.