Boršč

Boršč
Čas prípravy2 hod 30 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2l
hovädzieho vývaru
600g
mäsa na polievku
1
cibuľa
6
klinčekov
2
bobkové listy
1/2
póru
2
mrkvy
1/8
zeleru
600g
zemiakov
1/2
bielej kapusty
600g
cvikly
2
malé cibule
1
citrón
2
paradajky
1
sladká paprika
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie

Postup prípravy

1. Do vývaru vložíme mäso na polievku, privedieme do varu a odoberieme penu.
2. Cibuľu prešpikujeme klinčekmi a bobkovými listami a pridáme ju do vývaru.
3. Pomaly varíme asi 1,5 hodiny.
4. Keď sa mäso začne pri prepichnutí vidličkou rozpadať, vyberieme ho z vývaru a odložíme nabok. Spolu s mäsom vyberieme aj cibuľu.
5. Zeleninu a zemiaky nakrájame na tenké rezance, vložíme ich do vývaru a varíme, kým nie sú „nazhryz“.
6. Potom pridáme bielu kapustu.
7. Na prúžky nakrájanú cviklu zľahka podusíme v panvici.
8. Pridáme cibuľu a šťavu z citróna.  Prisypeme zvyšok zeleniny a podusíme ďalších 5 minút.
9. Potom zmes pridáme do vývaru, krátko povaríme a ochutíme soľou a korením.
10. Pred podávaním nakrájame uvarené mäso na kúsky a vhodíme ho späťdo polievky.
11. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
12. Na tanieri možno boršč dozdobiť ešte kyslou smotanou alebo crème fraîche. 
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich