Boršč

Boršč
Čas prípravy2 hod 30 min
ObťažnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2l
hovädzieho vývaru
600g
mäsa na polievku
1
cibuľa
6
klinčekov
2
bobkové listy
1/2
póru
2
mrkvy
1/8
zeleru
600g
zemiakov
1/2
bielej kapusty
600g
cvikly
2
malé cibule
1
citrón
2
paradajky
1
sladká paprika
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie

Postup prípravy

1. Do vývaru vložíme mäso na polievku, privedieme do varu a odoberieme penu.
2. Cibuľu prešpikujeme klinčekmi a bobkovými listami a pridáme ju do vývaru.
3. Pomaly varíme asi 1,5 hodiny.
4. Keď sa mäso začne pri prepichnutí vidličkou rozpadať, vyberieme ho z vývaru a odložíme nabok. Spolu s mäsom vyberieme aj cibuľu.
5. Zeleninu a zemiaky nakrájame na tenké rezance, vložíme ich do vývaru a varíme, kým nie sú „nazhryz“.
6. Potom pridáme bielu kapustu.
7. Na prúžky nakrájanú cviklu zľahka podusíme v panvici.
8. Pridáme cibuľu a šťavu z citróna.  Prisypeme zvyšok zeleniny a podusíme ďalších 5 minút.
9. Potom zmes pridáme do vývaru, krátko povaríme a ochutíme soľou a korením.
10. Pred podávaním nakrájame uvarené mäso na kúsky a vhodíme ho späťdo polievky.
11. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
12. Na tanieri možno boršč dozdobiť ešte kyslou smotanou alebo crème fraîche. 
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad
Ďalšie recepty na polievky
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich