Pučené zemiaky s gaštanmi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
zemiakov (varný typ A)300g
olúpaných jedlých gaštanov200g
masla2
lyžice cukru1
pomaranč1
lyžice maslačierne mleté korenie, muškátový oriešok
stonka trebuľky
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame ich na kocôčky veľkosti vlašského orecha. Spolu s gaštanmi ich vo veľkom množstve osolenej vody varíme domäkka – zemiakom stačí 20 minút, gaštany sa varia dlhšie.
Krok 2
Uvarené zemiaky zlejeme, necháme trochu odpariť a dôkladne rozmliaždime. Pridáme maslo nakrájané na malé klátiky, zmes ochutíme soľou, čiernym mletým korením a čerstvým muškátovým orieškom.
Krok 3
Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.
Krok 4
Pridáme maslo a nastrúhanú pomarančovú kôru (väčšina pomarančov je chemicky ošetrená, preto ich vopred umyjeme kefkou pod tečúcou teplou vodou). Po miernom vychladnutí gaštany nasekáme nadrobno.
Krok 5
Pred podávaním vmiešame do zemiakov nasekanú trebuľku a servírujeme s mäsom ľubovoľného typu aj úpravy a sekanými opečenými gaštanmi.