Pomarančová omáčka k pečenej kačke

Pomerančová omáčka k pečené kachně
Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1
pomaranč
150ml
smotany
med
čerstvo mleté ružové korenie
soľ
soľ
zavarené bobuľové ovocie na ozdobu

Postup prípravy

Krok 1
Základom omáčky je mäsová šťava, ktorá zostane na panvici po opečení kačky alebo kačacích pŕs. Ak je na šťave z mäsa vrstva tuku, zoberieme ho lyžicou alebo ho zlejeme.
Krok 2
Teplou vodou umyjeme pomaranč a olúpeme kôru vo veľmi tenkých prúžkoch. Potom pomaranč rozpolíme a vytlačíme z neho šťavu.
Krok 3
Do mäsovej šťavy pridáme šťavu z pomaranča a kôru a všetko necháme povariť.
Krok 4
Po krátkom povarení vmiešame smotanu a omáčku dochutíme soľou, čiernym mletým korením a medom. Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať taktiež trochu pomarančového likéru.
Náš tip:
Na dosiahnutie lepšieho a jemnejšieho výsledku použite pri škrabaní pomarančov škrabku na citrusovú kôru. Dajte taktiež pozor, aby ste nezlúpli ani trochu bielej drene pod kôrou – má horkú chuť.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich