Perníková knedľa
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
strúhaného perníka500g
bieleho pečiva400ml
polotucného mlieka200g
vajec110g
hrubej múky20g
soli0,5g
mletého muškátového kvetuPostup prípravy
Krok 1
2/3 perníka nakrájame na kocky, zvyšnú cast nastrúhame a premiešame s múkou.
Krok 2
Pecivo nakrájame na rovnaké kocky ako perník, vajcia rozdelíme na vajecné žltky a bielky.
Krok 3
Do žltka pridáme mlieko, múku s perníkom, sol, muškátový kvet a vymiešame hladké cesto.
Krok 4
Pridáme sneh z bielkov, hmotu premiešame s kockami peciva a perníka a zatocíme do valcekov.
Krok 5
Perníkové knedle zabalíme do fólie alebo pomasteného alobalu a varíme 28 minút v pare.