Omáčka Nuoc Cham
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
polievkových lyžíc vody2
polievkové lyžice cukru3
polievkové lyžice rybacej omáčky2-3
polievkové lyžice limetkovej šťavy alebo octu1/2
polievkovej lyžice najemno nasekaného cesnaku1
nasekaná bird‘s eye chilli papričkaPostup prípravy
Krok 1
Vodu nalejeme do malého kastrólika a privedieme k varu.
Krok 2
Potom ju prelejeme do mištičky a pridáme limetkovú šťavu alebo ocot a rybaciu omáčku.
Krok 3
Prisypeme cukor a miešame tak dlho, kým sa nerozpustí.
Krok 4
Nakoniec do omáčky vmiešame cesnak a chilli papričku.
Tip:
Najväčšie kúzlo vietnamskej kuchyne spočíva v ľahkosti – patrí k najzdravším na svete. Mraky čerstvých byliniek podporujú trávenie a štartujú metabolizmus, a preto sú všetci Vietnamci takí štíhli. Mali by sme sa od nich viac inšpirovať.