Lokše

Lokše
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 800g
Zemiaky (varný typ B)
600g
Múka hladká
100g
Masť bravčová, škvarená 
20g
Soľ kamenná
100g
Vajcia (v prípade potreby)

Postup prípravy

Krok 1
Uvarené zemiaky olúpeme.
Krok 2
Vychladnuté ich nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce, soľ a spracujeme.
Krok 3
Cesto vyváľame na plát 2 mm vysoký, vykrajujeme placky, ktoré opekáme nasucho na kameni či železnej platni.
Krok 4
Doma použijeme malé množstvo masti a ťažkú panvicu.
Krok 5
Po upečení a pri servírovaní lokše potierame masťou.
Tip šéfkuchára
Zemiakové cesto dlhým spracovaním redne, preto s ním pracujte po malých, rýchlo spracovateľných častiach.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou.  
Získať  METRO kartu
Metro karta
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Viac receptov na omáčky a prílohy
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich