Kysnutá žemľová knedľa

Kynutý houskový knedlík
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
hrubej múky
180g
bieleho pečiva
450ml
mlieka
20g
čerstvého droždia
1
vajcia
20g
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Z droždia, časti mlieka a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť pri teplote 37 °C.
Krok 2
Zo zvyšnej múky, soli, vajcia, mlieka a vykysnutého kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí, a vmiešame doň pokrájané pečivo.
Krok 3
Cesto rozdelíme na diely a vytvoríme z nich bochníky, ktoré necháme nakysnúť. Potom vytvarujeme valčeky, necháme ich znovu nakysnúť a následne ich varíme v osolenej vode približne 20 minút (po 10 minútach obrátime).
Krok 4
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepicháme ich vidličkou a potrieme rozpusteným maslom
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich