Kysnutá žemľová knedľa

Kynutý houskový knedlík

Čas prípravy
:
1 hod
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
hrubej múky
180g
bieleho pečiva
450ml
mlieka
20g
čerstvého droždia
1
vajcia
20g
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Z droždia, časti mlieka a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť pri teplote 37 °C.
Krok 2
Zo zvyšnej múky, soli, vajcia, mlieka a vykysnutého kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí, a vmiešame doň pokrájané pečivo.
Krok 3
Cesto rozdelíme na diely a vytvoríme z nich bochníky, ktoré necháme nakysnúť. Potom vytvarujeme valčeky, necháme ich znovu nakysnúť a následne ich varíme v osolenej vode približne 20 minút (po 10 minútach obrátime).
Krok 4
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepicháme ich vidličkou a potrieme rozpusteným maslom
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter