Karlovarská knedľa

Karlovarský knedlík
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
bieleho pečiva
110g
hrubej múky
400ml
mlieka
4
vajcia
70g
listovej zeleniny
0,2g
muškátového orieška
20g
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Deň staré pečivo nakrájame na kocky s veľkosťou cca 1,5 cm a podľa potreby ho zvlhčíme mliekom.
Krok 2
Petržlen nakrájame a zmiešame s múkou, vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do žĺtkov nastrúhame muškátový oriešok, osolíme a vyšľaháme do peny.
Krok 3
Z bielkov ušľaháme pevný sneh, opatrne ho spojíme so žĺtkami a po častiach pridávame múku – cesto musí zostať nadýchané. Na záver zľahka vmiešame nakrájané pečivo.
Krok 4
Knedľu varíme zabalenú do potravinovej fólie (alebo alobalu) 45 minút vo vode pri teplote 80 °C alebo 45 minút v pare pri rovnakej teplote (po 20 minútach obrátime).
Krok 5
Uvarenú knedľu necháme vychladnúť, odstránime fóliu a potrieme ju rozpusteným maslom.
Gastro tip:
Správne pripravená karlovarská knedľa je mäkká a vláčna a vsakuje sa do nej omáčka.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich