Domáci chlieb

Domaci chlieb
Čas prípravy2,5 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
kvásku
500g
žitnej muky
1
polievková lyžica soli
200ml
vody
1
polievková lyžica tekutého jačmenného sladu

Postup prípravy

Krok 1
Vo veľkej miske premiešame všetky ingrediencie a hnetieme tak dlho, kým nevznikne hladké a  kompaktné cesto.
Krok 2
Na ľahko pomúčenej doske vytvarujeme bochník, vložíme ho do formy a necháme minimálne jednu hodinu kysnúť na teplom mieste.
Krok 3
Potom ho vložíme do rúry rozohriatej na 250 °C – po 15 minútach znížime teplotu na 180 °C a pečieme 45 minút.
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich