Červená kapusta s jablkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
hlávka červenej kapusty150ml
červeného vínneho octu250ml
červeného vína4
lyžičky prepusteného masla3
jablká3
cibulezmes korenia (bobkový list, borievky, celé čierne korenie, aníz, celá škorica)
cukor
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Kapustu rozkrojíme na diely, odstránime z nich hlúbik a potom ju nastrúhame. Nastrúhané tenké prúžky prepláchneme studenou vodou.
Krok 2
Jablká (môžu byť aj nelúpané) a cibuľu nasekáme nadrobno a pridáme ku kapuste. Všetko zalejeme vínnym octom a vínom.
Krok 3
Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.
Krok 4
Vmiešame korenie a zmes necháme odpočinúť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Následne zlejeme všetku tekutinu a dáme ju bokom.
Krok 5
Kapustovú zmes orestujeme na prepustenom masle. Postupne prilievame naspäť scedenú tekutinu a dusíme približne 45 minút, pokým nie je kapusta mäkká. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a cukrom.
Krok 6
Kapustu s jablkami môžeme podľa potreby zahustiť zápražkou alebo zemiakovým škrobom.