Červená kapusta s jablkami

Červené zelí s jablky
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
hlávka červenej kapusty
150ml
červeného vínneho octu
250ml
červeného vína
4
lyžičky prepusteného masla
3
jablká
3
cibule
zmes korenia (bobkový list, borievky, celé čierne korenie, aníz, celá škorica)
cukor
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Kapustu rozkrojíme na diely, odstránime z nich hlúbik a potom ju nastrúhame. Nastrúhané tenké prúžky prepláchneme studenou vodou.
Krok 2
Jablká (môžu byť aj nelúpané) a cibuľu nasekáme nadrobno a pridáme ku kapuste. Všetko zalejeme vínnym octom a vínom.
Krok 3
Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.
Krok 4
Vmiešame korenie a zmes necháme odpočinúť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Následne zlejeme všetku tekutinu a dáme ju bokom.
Krok 5
Kapustovú zmes orestujeme na prepustenom masle. Postupne prilievame naspäť scedenú tekutinu a dusíme približne 45 minút, pokým nie je kapusta mäkká. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a cukrom.
Krok 6
Kapustu s jablkami môžeme podľa potreby zahustiť zápražkou alebo zemiakovým škrobom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich