Srnčie na pomarančoch

Srnčie na pomerančoch
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
srnčieho mäsa zo stehna
8guľôčok
čierneho korenia
8guľôčok
nového korenia
6guľôčok
borievky
1ks
bobkový list
2PL
masti
60g
slaniny
2
veľké cibule
2PL
pomarančovej marmelády s kúskami kôry
asi liter kvalitného mäsového vývaru
soľ podľa chuti

Postup prípravy

Krok 1
Slaninu opečieme dozlatista, pridáme k nej masť a cibuľu.
Krok 2
Restujeme asi 8 minút a pridáme mäso nakrájané na asi dvojcentimetrové plátky.
Krok 3
Opečieme sprudka z oboch strán, ľahko osolíme, pridáme korenie a 1,5 dl vývaru.
Krok 4
Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Podľa potreby podlievame.
Krok 5
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu pomarančovú marmeládu, podlejeme, necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne zahustíme.
Krok 6
Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj hranolčekmi.
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich