Ragú z diviaka

Ragú z diviaka

Čas prípravy
:
3,5 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
diviačieho pleca
1250ml
silného mäsového vývaru
300ml
červeného vína Barolo
6dcl
džinu
150g
zeleru
4
stopky zeleru
6
čajových lyžičiek brusníc
6
vetvičiek petržlenu
1
cibule
2
mrkvy
1
pór
zmes korenie (čajová lyžička celého čierneho korenia, 3 klinčeky, 2 čajové lyžičky borievky, 3 vetvičky ligurčeka, tymianu a majoránky)
3
bobkové listy
2
celé škorice
2
polievkové lyžice paradajkovej pasty
1
čajová lyžička mletej papriky
1
polievková lyžica cukru
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky s veľkosťou vlašského orecha a zeleninu nahrubo. Ligurček, tymian, majoránku, bobkové listy a škoricu zviažeme povrázkom.
Krok 2
Mäso prudko opečieme v hrubostennej nádobe a odložíme bokom.
Krok 3
V rovnakom hrnci orestujeme cibuľu a zeler, ktoré posypeme lyžicou cukru. Pridáme mletú papriku a paradajkovú pastu a na miernom plameni necháme všetko skaramelizovať.
Krok 4
Zmes zalejeme džinom, červeným vínom a mäsovým vývarom. Pridáme opečené mäso, zväzok bylín so škoricou a lyžicu soli.
Krok 5
Priklopíme a necháme dusiť približne 3 hodiny, pokým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom pridáme nakrájanú mrkvu. Ragú podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením, na záver pridáme brusnice a nasekaný petržlen.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty zo zveriny
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich