Ragú z diviaka

Čas prípravy
:
3,5 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
6
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
diviačieho pleca1250ml
silného mäsového vývaru300ml
červeného vína Barolo6dcl
džinu150g
zeleru4
stopky zeleru6
čajových lyžičiek brusníc6
vetvičiek petržlenu1
cibule2
mrkvy1
pórzmes korenie (čajová lyžička celého čierneho korenia, 3 klinčeky, 2 čajové lyžičky borievky, 3 vetvičky ligurčeka, tymianu a majoránky)
3
bobkové listy2
celé škorice2
polievkové lyžice paradajkovej pasty1
čajová lyžička mletej papriky1
polievková lyžica cukručierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky s veľkosťou vlašského orecha a zeleninu nahrubo. Ligurček, tymian, majoránku, bobkové listy a škoricu zviažeme povrázkom.
Krok 2
Mäso prudko opečieme v hrubostennej nádobe a odložíme bokom.
Krok 3
V rovnakom hrnci orestujeme cibuľu a zeler, ktoré posypeme lyžicou cukru. Pridáme mletú papriku a paradajkovú pastu a na miernom plameni necháme všetko skaramelizovať.
Krok 4
Zmes zalejeme džinom, červeným vínom a mäsovým vývarom. Pridáme opečené mäso, zväzok bylín so škoricou a lyžicu soli.
Krok 5
Priklopíme a necháme dusiť približne 3 hodiny, pokým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom pridáme nakrájanú mrkvu. Ragú podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením, na záver pridáme brusnice a nasekaný petržlen.