Ragú z daniela na červenom víne s koreňovou zeleninou

Čas prípravy90 minút
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1kg
Daniel močing alebo lopatka bez kosti
2ks
cibuľa menšia
2strúčiky
cesnak
150g
mrkva
150g
petržlen
200ml
červené víno
200g
paradajkový pretlak / drvené paradajky
100g
bravčová masť
soľ
čierne korenie celé aj mleté
borievka
bobkový list
2stonky
tymian čerstvý
l
vývar
100g
brusnice sterilizované
1ks
citrón
petržlenová vňať
chlieb alebo halušky

Postup prípravy

Krok 1
Divinu nakrájame na kocky.
Krok 2
V hrnci rozpálime masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme  do zlatista.
Krok 3
Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme.
Krok 4
Potom pridáme pretlak a nakrájanú koreňovú zeleninu, restujeme.
Krok 5
Pridáme všetky koreniny, podlejeme vínom a krátko podusíme. 
Krok 6
Pridáme vývar a na miernom ohni dusíme domäkka.
Krok 7
Počas dusenia sa šťava odparuje, takže ragú stále podlievame vývarom.
Krok 8
Polovicu šťavy rozmixujeme a vrátime späť.  Nakoniec pridáme brusnice, dochutíme citrónovou šťavou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. 
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich