Ragú z daniela na červenom víne s koreňovou zeleninou

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
Daniel močing alebo lopatka bez kosti2ks
cibuľa menšia2strúčiky
cesnak150g
mrkva150g
petržlen200ml
červené víno200g
paradajkový pretlak / drvené paradajky100g
bravčová masťsoľ
čierne korenie celé aj mleté
borievka
bobkový list
2stonky
tymian čerstvý1 l
vývar100g
brusnice sterilizované1ks
citrónpetržlenová vňať
chlieb alebo halušky
Postup prípravy
Krok 1
Divinu nakrájame na kocky.
Krok 2
V hrnci rozpálime masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista.
Krok 3
Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme.
Krok 4
Potom pridáme pretlak a nakrájanú koreňovú zeleninu, restujeme.
Krok 5
Pridáme všetky koreniny, podlejeme vínom a krátko podusíme.
Krok 6
Pridáme vývar a na miernom ohni dusíme domäkka.
Krok 7
Počas dusenia sa šťava odparuje, takže ragú stále podlievame vývarom.
Krok 8
Polovicu šťavy rozmixujeme a vrátime späť. Nakoniec pridáme brusnice, dochutíme citrónovou šťavou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.