Plnený bažant
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
bažant200g
slaniny150g
šampiňónov400g
podusenej bielej kapusty100g
bieleho hroznového vína3
šalotky2
stopky zeleruhrsť opečených lieskových orechov
šampanské alebo kvalitný sekt
bobkový list
klinček
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Šalotky, šampiňóny a zeler nasekáme najemno. Pridáme orechy, hroznové víno a všetko ochutíme soľou a trochou čierneho mletého korenia.
Krok 2
Bažanta umyjeme v studenej vode, dôkladne osušíme a brušnú dutinu naplníme zeleninovou zmesou.
Krok 3
Mäso na povrchu osolíme, posypeme mletým čiernym korením a pokladieme bobkovými listami. Nakoniec bažanta obalíme slaninou.
Krok 4
Zvyšnú plnku vložíme do pekáča, položíme na ňu bažanta a zľahka ho posypeme drveným klinčekom.
Krok 5
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 45 – 60 minút. V priebehu pečenia podlievame mäso šampanským alebo sektom.
Krok 6
Po vybratí z rúry z bažanta stiahneme slaninu, mäso naporciujeme a podávame. Vhodnou prílohou sú pečené rozmarínové zemiaky.