Pečená prepelica na divoko s maslovými knedličkami a sušeným ovocím
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
bažant200g
slanina150g
šampiňónov400g
podusenej bielej kapusty100g
bieleho hroznového vína3
šalotky2
stopky zeleruhrsť opečených lieskových orechov
šampanské alebo kvasný sekt
bobkový list
klinček
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Šalotky, šampiňóny a zeler nasekáme najemno. Pridáme orechy, hroznové víno a všetko ochutíme soľou a trochou čierneho mletého korenia.
Krok 2
Bažanta umyjeme v studenej vode, dôkladne osušíme a brušnú dutinu naplníme zeleninovou zmesou.
Krok 3
Mäso na povrchu osolíme, posypeme mletým čiernym korením a pokladieme bobkovými listami. Nakoniec bažanta obalíme slaninou.
Krok 4
Zvyšnú plnku vložíme do pekáča, položíme na ňu bažanta a zľahka ho posypeme drveným klinčekom.
Krok 5
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 45 – 60 minút. V priebehu pečenia podlievame mäso šampanským alebo sektom.
Krok 6
Po vybratí z rúry z bažanta stiahneme slaninu, mäso naporciujeme a podávame. Vhodnou prílohou sú pečené rozmarínové zemiaky.