Pečená prepelica na divoko s maslovými knedličkami a sušeným ovocím

Pečená prepelica na divoko s maslovými knedličkami a sušeným ovocím
Čas prípravy1,5 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
bažant
200g
slanina
150g
šampiňónov
400g
podusenej bielej kapusty
100g
bieleho hroznového vína
3
šalotky
2
stopky zeleru
hrsť opečených lieskových orechov
šampanské alebo kvasný sekt
bobkový list
klinček
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Šalotky, šampiňóny a zeler nasekáme najemno. Pridáme orechy, hroznové víno a všetko ochutíme soľou a trochou čierneho mletého korenia.
Krok 2
Bažanta umyjeme v studenej vode, dôkladne osušíme a brušnú dutinu naplníme zeleninovou zmesou.
Krok 3
Mäso na povrchu osolíme, posypeme mletým čiernym korením a pokladieme bobkovými listami. Nakoniec bažanta obalíme slaninou.
Krok 4
Zvyšnú plnku vložíme do pekáča, položíme na ňu bažanta a zľahka ho posypeme drveným klinčekom.
Krok 5
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 45 – 60 minút. V priebehu pečenia podlievame mäso šampanským alebo sektom.
Krok 6
Po vybratí z rúry z bažanta stiahneme slaninu, mäso naporciujeme a podávame. Vhodnou prílohou sú pečené rozmarínové zemiaky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich