Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou

Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5000g
chladenej kačky
20g
celej rasce
30g
soli
1 200g
žemľových knedličiek
1 000g
vajec (cca 20 ks)
100ml
slnečnicového oleja
200g
masla
20g
čerstvej pažítky
20g
soli
700ml
hydinového vývaru vlastnej výroby
100ml
výpeku z kačky
30g
hladkej múky
2g
soli
1 000g
varenej červenej repy
100g
vínneho octu
30g
cukru kryštál
1g
horčičného semienka
15g
soli

Postup prípravy

Mäso:
1. Dobre očistenú kačku umyjeme, osolíme, posypeme rascou a vložíme do gastronádoby prsiami nahor. Mierne ju podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a pečieme v konvektomate alebo rúre približne 90 minút pri teplote 165 °C.
2. Počas pečenia kačku podlievame vodou, prelievame výpekom a odoberáme prebytočný tuk.
3. Pečenú kačku preložíme do čistej gastronádoby. Po vychladnutí ju porciujeme a čiastočne vykosťujeme – na porciu vždy dáme časť pŕs a stehna.
4. Pečenú kačku preložíme do čistej gastronádoby. Po vychladnutí ju porciujeme a čiastočne vykosťujeme – na porciu vždy dáme časť pŕs a stehna.
5. Pri servírovaní mäso rozpekáme pod grilom dochrumkava.
Šťava:
1. Výpek z pečenej kačky zlejeme do panvice, vyrestujeme ho na tuk a znížime príkon tepla. Zaprášime múkou a orestujeme ju do tmavozlatej farby.
2. Následne múku zalejeme vývarom, rozšľaháme metličkou a necháme prevariť približne 15 minút. Potom šťavu precedíme a dochutíme soľou.
Repa:
1. Varenú repu prekrájame na väčšie kusy. V hrnci zvaríme cukor spoločne s octom, soľou a horčicovým semienkom – nálev musí mať silnú chuť.
2. Teplým nálevom zalejeme nakrájanú repu a necháme ju vychladnúť.
Knedličky s vajcami:
1. Plátky knedličiek opečieme na tuku s maslom dozlatista a potom ich prekrájame na 6 dielov.
2. Vložíme ich späť do panvice, prehrejeme, zalejeme rozšľahanými osolenými vajcami a miešame, pokým sa nezrazia – vajcia nesmú byť vysušené. Ihneď servírujeme.
Podávanie:
Na nahriaty tanier k ľavej strane naaranžujeme ochutenú červenú repu, knedličky s vajcami a nakrájanou pažítkou. K pravej strane servírujeme časť kačacieho stehna a rezy z kačacích pŕs, ktoré na záver podlejeme šťavou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich