Kačacie prsia s tymianom

Kačacie prsia s tymianom
Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
kačacích pŕs
tymian
rozmarín
čierne mleté korenie
jemná morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Najprv kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a vysušíme papierovou kuchynskou utierkou. Potom položíme mäso na doštičku a kožu narežeme krížom, aby sa neskôr nezmrštila.
Krok 2
Mäso osmažíme najskôr na strane s kožou (asi 5 minút), potom ho otočíme a vyprážame ďalších 5 minút z druhej strany.
Krok 3
Podľa chuti mäso osolíme jemnou morskou soľou a posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Potom dáme mäso do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 °C.
Krok 4
Kým budeme mäso servírovať, zabalíme ho do alobalu. Náš tip: Položte na mäso vetvičku tymianu alebo rozmarínu. Nechajte mäso odpočívať 4 – 5 minút pri izbovej teplote. Šťava sa tak rozprestrie do celého mäsa a mäso získa krehkosť.
Krok 5
Teraz môžeme mäso nakrájať na 1 cm široké plátky. Ak má mäso svetločervenú farbu, je správne vypražené. Pečené kačacie prsia odporúčame podávať s lahodnou pomarančovou omáčkou. Ako prílohu servírujeme zapečené zemiaky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou.  
Získať  METRO kartu
Metro karta
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty zo zveriny
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich