Kačacie prsia s tymianom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
kačacích pŕstymian
rozmarín
čierne mleté korenie
jemná morská soľ
Postup prípravy
Krok 1
Najprv kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a vysušíme papierovou kuchynskou utierkou. Potom položíme mäso na doštičku a kožu narežeme krížom, aby sa neskôr nezmrštila.
Krok 2
Mäso osmažíme najskôr na strane s kožou (asi 5 minút), potom ho otočíme a vyprážame ďalších 5 minút z druhej strany.
Krok 3
Podľa chuti mäso osolíme jemnou morskou soľou a posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Potom dáme mäso do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 °C.
Krok 4
Kým budeme mäso servírovať, zabalíme ho do alobalu. Náš tip: Položte na mäso vetvičku tymianu alebo rozmarínu. Nechajte mäso odpočívať 4 – 5 minút pri izbovej teplote. Šťava sa tak rozprestrie do celého mäsa a mäso získa krehkosť.
Krok 5
Teraz môžeme mäso nakrájať na 1 cm široké plátky. Ak má mäso svetločervenú farbu, je správne vypražené. Pečené kačacie prsia odporúčame podávať s lahodnou pomarančovou omáčkou. Ako prílohu servírujeme zapečené zemiaky.