Jelenie ossobuco s opečenou zeleninou

Jelenie ossobuco s opečenou zeleninou
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
plátky jeleních kolienok
500g
koreňovej zeleniny
3
cibule
5
strúčikov cesnaku
vetvička rozmarínu
vetvička tymiánu
korenie na divinu
borievka
100g
masla
slnečnicový olej
500ml
vývar
500ml
červené víno
čierne mleté korenie
soľ
150g
červenej a žltej mrkvy
1
hlávka malého karfiolu
ružičkový kel

Postup prípravy

Krok 1
Jelenie ossobuco osolíme, okoreníme, posypeme mletým korením na divinu a opečieme.
Krok 2
Koreňovú zeleninu nakrájame a spolu s cibuľou z nej pripravíme tmavý základ.
Krok 3
Pridáme bylinky a cesnak, zalejeme vínom a vývarom, vložíme naspäť jelenie mäso a pečieme v rúre domäkka.
Krok 4
Hotové ossobuco vyberieme a zeleninu prepasírujeme.
Krok 5
Omáčku zredukujeme a nakoniec zjemníme maslom. Podávame so zeleninou krátko opečenou na panvici.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich