Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a zemiakmi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1800g
perlička supreme15g
čerstvý tymián100g
Olej olivový extra panenský10g
Soľ Maldon1000g
Rebarbora červená200g
Cukor trstinový30g
Zázvor čerstvý50g
Cibuľa červená100g
Víno červené suché30g
Cesnak český, čerstvý30g
Ocot vínny, červený6g
Chilli papričky čerstvé50g
Brusnice mražené15g
Škrob zemiakový6g
Soľ kamenná1000g
zemiaky (vyrný typ A)15g
soľ kamenná30g
Zázvor čerstvý1g
Korenie čierne, mleté50g
Olej olivový extra panenskýPostup prípravy
Príprava zemiakov:
1. Umyté zemiaky nakrájame na výseče, okoreníme, pridáme olivový olej a premiešame.
2. Takto pripravené zemiaky, vrátane šupky, dáme do pekáča tak, aby tvorili jednu vrstvu a pečieme na 180 °C asi 30 minút, domäkka. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.
3. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.
2. Takto pripravené zemiaky, vrátane šupky, dáme do pekáča tak, aby tvorili jednu vrstvu a pečieme na 180 °C asi 30 minút, domäkka. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.
3. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.
Príprava chutney:
1. Ošúpeme cibuľu, zázvor a cesnak.
2. Červenú cibuľu nakrájame na výseče, cesnak na hrubšie plátky, zázvor na jemné rezančeky.
3. Rebarboru olúpeme a nakrájame na hranolčeky asi 3 cm dlhé.
4. Do kastrólika si dáme trochu olivového oleja a krátko na ňom orestujeme červenú cibuľu, potom pridáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.
5. Pri karamelizovaní nám rebarbora pustí šťavu.
6. Potom pridáme víno, brusnice, vínny ocot a na plátky nakrájané chilli. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.
7. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.
2. Červenú cibuľu nakrájame na výseče, cesnak na hrubšie plátky, zázvor na jemné rezančeky.
3. Rebarboru olúpeme a nakrájame na hranolčeky asi 3 cm dlhé.
4. Do kastrólika si dáme trochu olivového oleja a krátko na ňom orestujeme červenú cibuľu, potom pridáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.
5. Pri karamelizovaní nám rebarbora pustí šťavu.
6. Potom pridáme víno, brusnice, vínny ocot a na plátky nakrájané chilli. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.
7. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.
Príprava perličky:
1. Pripravený, rozpálený gril otrieme utierkou, jemne navlhčenou olejom.
2. Tá gril nielen očistí, ale aj vytvorí nepriľnavú plochu.
3. Očistenú perličku tesne pred grilovaním osolíme a následne ogrilujeme z oboch strán (kožou dole ako prvé) tak, aby na strede zostala šťavnatá a na povrchu sa rysovali odtlačky grilu.
4. Potom ju preložíme do inej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a príp. ešte dochutíme soľou Maldon.
5. Necháme cca 5 minút odležať na teplom mieste alebo v holdomate vyhriatom na 60 °C.
2. Tá gril nielen očistí, ale aj vytvorí nepriľnavú plochu.
3. Očistenú perličku tesne pred grilovaním osolíme a následne ogrilujeme z oboch strán (kožou dole ako prvé) tak, aby na strede zostala šťavnatá a na povrchu sa rysovali odtlačky grilu.
4. Potom ju preložíme do inej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a príp. ešte dochutíme soľou Maldon.
5. Necháme cca 5 minút odležať na teplom mieste alebo v holdomate vyhriatom na 60 °C.
Servírovanie:
1. Na nahriaty tanier dáme upečené a na odtlačok grilu ogrilované zemiaky, k nim priložíme grilované prsíčko, ktoré jemne naleštíme štetcom namočeným v olivovom oleji.
2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.
2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.
Náš tip:
1. Na celom svete platí – úprava supreme znamená, že u akejkoľvek hydiny je prsíčko vždy s kožou a kosťou krídla.
2. Do rebarborového chutney môžeme pridať jablká alebo višne. Ak chceme mať chutney menej výrazné, ochutíme ho len šalotkou, bielym vínom a cukrom.
3. Gril vždy udržujeme v čistote, na dôkladné očistenie používame špeciálnu oceľovú kefu.
2. Do rebarborového chutney môžeme pridať jablká alebo višne. Ak chceme mať chutney menej výrazné, ochutíme ho len šalotkou, bielym vínom a cukrom.
3. Gril vždy udržujeme v čistote, na dôkladné očistenie používame špeciálnu oceľovú kefu.