Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a zemiakmi

Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a zemiakmi
Čas prípravy40 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1800g
perlička supreme
15g
čerstvý tymián
100g
Olej olivový extra panenský
10g
Soľ Maldon
1000g
Rebarbora červená
200g
Cukor trstinový
30g
Zázvor čerstvý
50g
Cibuľa červená
100g
Víno červené suché
30g
Cesnak český, čerstvý
30g
Ocot vínny, červený
6g
Chilli papričky čerstvé
50g
Brusnice mražené
15g
Škrob zemiakový
6g
Soľ kamenná
1000g
zemiaky (vyrný typ A)
15g
soľ kamenná
30g
Zázvor čerstvý
1g
Korenie čierne, mleté
50g
Olej olivový extra panenský

Postup prípravy

Príprava zemiakov:
1. Umyté zemiaky nakrájame na výseče, okoreníme, pridáme olivový olej a premiešame.
2. Takto pripravené zemiaky, vrátane šupky, dáme do pekáča tak, aby tvorili jednu vrstvu a pečieme na 180 °C asi 30 minút, domäkka. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.
3. Osolíme a ogrilujeme ich tesne pred podávaním.
Príprava chutney:
1. Ošúpeme cibuľu, zázvor a cesnak.
2. Červenú cibuľu nakrájame na výseče, cesnak na hrubšie plátky, zázvor na jemné rezančeky.
3. Rebarboru olúpeme a nakrájame na hranolčeky asi 3 cm dlhé.
4. Do kastrólika si dáme trochu olivového oleja a krátko na ňom orestujeme červenú cibuľu, potom pridáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.
5. Pri karamelizovaní nám rebarbora pustí šťavu.
6. Potom pridáme víno, brusnice, vínny ocot a na plátky nakrájané chilli. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.
7. Chutney ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom. Chutney musí byť sladko-kyslé a pikantné.
Príprava perličky:
1. Pripravený, rozpálený gril otrieme utierkou, jemne navlhčenou olejom.
2. Tá gril nielen očistí, ale aj vytvorí nepriľnavú plochu.
3. Očistenú perličku tesne pred grilovaním osolíme a následne ogrilujeme z oboch strán (kožou dole ako prvé) tak, aby na strede zostala šťavnatá a na povrchu sa rysovali odtlačky grilu.
4. Potom ju preložíme do inej nádoby, pokvapkáme olivovým olejom a príp. ešte dochutíme soľou Maldon.
5. Necháme cca 5 minút odležať na teplom mieste alebo v holdomate vyhriatom na 60 °C.
Servírovanie:
1. Na nahriaty tanier dáme upečené a na odtlačok grilu ogrilované zemiaky, k nim priložíme grilované prsíčko, ktoré jemne naleštíme štetcom namočeným v olivovom oleji.
2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.
Náš tip:
1. Na celom svete platí – úprava supreme znamená, že u akejkoľvek hydiny je prsíčko vždy s kožou a kosťou krídla.
2. Do rebarborového chutney môžeme pridať jablká alebo višne. Ak chceme mať chutney menej výrazné, ochutíme ho len šalotkou, bielym vínom a cukrom.
3. Gril vždy udržujeme v čistote, na dôkladné očistenie používame špeciálnu oceľovú kefu. 
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich