Údený úhor s reďkovkovým šalátom a mandľovým pyré

Údený úhor s reďkovkovým šalátom

Čas prípravy
:
1 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
Údený úhor s kožou
500g
Mandle nelúpané
voda
300g
Mlieko 1,5 %
10g
Soľ kamenná
50g
Maslo 82 %
500g
Reďkovky
30g
Ocot vínny, biely
30g
cukor krupica
40g
Olej olivový extra panenský
0.5g
Soľ kamenná
100g
chlieb tramezzino
100g
Reďkovky
20g
Ocot vínny, biely
150g
Jablko zelené
0,2g
Soľ kamenná
20g
cukor krupica
30g
Olej olivový extra panenský
5g
Jedlé kvety
5g
Výhonky lucerny
2g
Shiso bylinky
30g
Mandle

Postup prípravy

Príprava pyré:
1. Najskôr si sparíme a olúpeme mandle. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou. Z každej mandle ručne odstránime šupku. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.
2. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme.
3. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou.
4. Z každej mandle ručne odstránime šupku.
5. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka.
6. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie.
7. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.
Príprava reďkoviek:
1. Očistené reďkovky rozdelíme na 3 časti. 
2. Tretinu rozkrájame na štvrtiny, druhú tretinu nakrájame na pravidelné kolieska a tretiu tretinu nakrájame na malé kocôčky s veľkosťou 5 mm.
3. Všetky reďkovky ochutíme soľou, cukrom, vínnym octom a necháme chvíľu marinovať – asi 10 minút.
Príprava úhora:
1. Údeného úhora opatrne rozkrojíme pozdĺž chrbtice a odstránime z neho kožu.
2. Následne vyberieme chrbticu a mäso krájame na pravidelné tvary s hmotnosťou 30 g.
Servírovanie:
1. Stredom taniera vodorovne vytvarujeme slzu z mandľového pyré, ku ktorému priložíme nakrájaného údeného úhora a kolieska ochutených reďkoviek.
2. Nad ňou, taktiež vodorovne, striedavo vyskladáme do 2 liniek opečené kocôčky chleba Tramezzino, kocôčky zeleného jablka a reďkoviek.
3. Pokrm doplníme na štvrťky nakrájanými marinovanými reďkovkami, jedlými kvetmi, výhonkami lucerny a shisso bylinkami.
4. Jednotlivé komponenty ešte pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
Náš tip:
Čerstvo olúpané mandle sa nám lepšie uvaria a pyré je potom pekne hladké.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter