Treska v citrónovej tráve a limetkových listoch s maslovou ponzu omáčkou, beluga šošovicou a marinovanou uhorkou

Čas prípravy30 min
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
tresky loin
50g
limetkových listov
3ks
citrónovej trávy
30 g
cibuľky lahôdkovej (1 zväzok)
100ml
olivového oleja EV METRO Chef
1
morská soľ Maldon
1ks
kaleráb
Beluga šošovica:
400g
šošovice Beluga METRO Chef
800ml
zeleninového vývaru
soľ
250g
polievkovej zmesi celej chladenej (mrkva, petržlen, zeler...)
25g
petržlenu čerstvého hladkolistého METRO Chef
Ponzu omáčka maslová:
100g
masla aro 82%
125ml
Kikkoman sójovej omáčky sucreé sladkej
75ml
vody
50ml
ovocného pyré limeta PONTHIER
Nakladaná uhorka:
150g
čerstvej uhorky
125ml
ryžového otca
40g
cukru
50ml
vody
Doplnky:
METRO Chef Mikro bylinky Reďkovka 
METRO Chef Výhonky hrášku zeleného čerstvé 
25g
lososového kaviáru

Postup prípravy

Krok 1
Rybie filety začistíme od tmavých častí, prípadne zbavíme kostí.   
Krok 2
Vložíme do 7 % soľného nálevu, tzv. mokrého brine (brajn) a necháme 30 min podľa veľkosti filiet v chlade. 
Krok 3
Filety si vyberieme, opláchneme a osušíme.
Krok 4
Zabalíme do papiera a necháme minimálne 30 min v chladničke.
Krok 5
V mixéri rozmixujeme na pastu nasekanú citrónovú trávu, limetkové listy, lahôdkovú cibuľku, olivový olej a soľ. Kaleráb očistíme a pomocou mandolíny nakrájame na dlhý tenký plát.  
Krok 6
Tresku dôkladne potrieme marinádou a zabalíme po celom obvode do tenkých plátov kalerábu.  Necháme v chlade až do tepelného spracovania.
Krok 7
Pripravujeme na pare cca 80 °C približne 8-10 minút alebo podľa veľkosti. 
Krok 8
Šošovicu uvaríme vo vývare "al dente".
Krok 9
Koreňovú zeleninu nakrájame na brunoisse (drobné kocky), restujeme na oleji/masle a zmiešame s belugou. Nakoniec pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať. 
Krok 10
Na jednoduchú maslovú ponzu omáčku zmiešame sójovú omáčku, citrusovú šťavu, ryžový ocot, cukor, vodu  a privedieme k varu, odstavíme.
Krok 11
Pred podávaním za neustáleho miešania postupne zašľaháme studené maslo.
Krok 12
Uhorku nakrájame na mandolíne na tenké plátky. Do hrnca dáme ryžový ocot, vodu a cukor a privedieme ku varu. Zalejeme uhorku a necháme vychladnúť.
Krok 13
Na tanier kladieme najskôr šošovicu, ktorú sme dochutili maslovou ponzu omáčkou, na ňu položíme tresku. Doplníme nakladanou uhorkou, lososovým kaviárom a mikrobylinkami.
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich