Treska skrei s paradajkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
tresky skrei300g
cherry paradajokolív kalamata
50g
trebuľky1
hrsť trebuľky1
citrón (s chemicky neošetrenou kôrou)Postup prípravy
Krok 1
Tresku nakrájajte na porcie, osušte a osoľte. Cesnak olúpte a nase- kajte nadrobno. Paradajky nakrájajte na polovice. Z citrónu olúpte kôru a nakrájajte na tenké rezančeky. Olivy zbavte kôstky a nakrájajte na dieliky.
Krok 2
V panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cesnak a nechajte zosklovatieť. Pridajte paradajky, citrónovú kôru, olivy a krátko premiešajte. Zalejte vínom a nechajte prejsť varom.
Krok 3
Zmiernite plameň a do panvice vložte porcie tresky. Zakvapnite citrónom a na miernom plameni nechajte pomaly pošírovať (asi 5 minút, v polovici opatrne otočte). Ozdobte trebuľkou a podávajte.