Sumec s krúpovým rizotom a chrenovou omáčkou

Sumec s kroupovým rizotem
Čas prípravy1,5 hod
ObťažnosťĽahká
Počet porcií8

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
filé zo sumca
100g
masla
vetvička tymianu
mletá rasca
čierne korenie
soľ
200g
stredných krúp (varených)
100ml
bieleho vína
200ml
vývaru
50g
masla
60g
sladkokyslej nakladanej zeleniny
majorán
čierne korenie
soľ
2
šalotky
50g
masla
1
vetvička tymianu
100ml
rizlingu rýnskeho
300ml
hydinového vývaru
100ml
smotany
50g
kyslej smotany
šťava z 1 citróna
chren
kajenské korenie
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Osušené a očistené filé zo sumca osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Potom rybu opečieme na masle spolu s tymianom.
Krok 2
Uvarené krúpy zľahka orestujeme na masle a pridáme sladkokyslú zeleninu. Zalejeme vínom, vývarom a necháme prevariť, dochutíme soľou, korením a majoránom. Nakoniec zjemníme maslom.
Krok 3
Na omáčku orestujeme nakrájanú šalotku spolu s tymianom, zalejeme vínom a vývarom. Pridáme smotanu a zvaríme na tretinu. Nakoniec pridáme nastrúhaný chren podľa chuti spolu s maslom a kyslou smotanou. Vyšľaháme a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich