Sumček s repou a hubami

Sumeček s řepou a houbami
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet sumčeka afrického
850g
červenej repy
800g
čerstvých šampiňónov
50ml
olivového oleja
1
citrón na šťavu
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Repu umyjeme, osušíme a vložíme do pekáčika. Zľahka pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 180 °C zhruba 30 minút do zmäknutia.
Krok 2
Nechápe ju mierne vychladnúť, olúpeme šupku a nakrájame na rovnomerné kocôčky. V miske repu osolíme, okoreníme, zľahka zakvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať.
Krok 3
Filety sumčeka osušíme a ochutíme ich soľou a čiernym mletým korením. Vložíme do rozpálenej panvice a opekáme zhruba 3 minúty z každej strany.
Krok 4
Huby očistíme, nakrájame na plátky a sprudka orestujeme na olivovom oleji. Na záver ich podľa chuti osolíme a okoreníme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich