Sumček s bylinkovou kôrkou, šošovicou a krúpami a citrónovým prelivom

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4ks
filety sumčeka afrického (cca 150g/porcia)slnečnicový olej
160g
šošovice80g
krúp80g
strúhanky alebo podľa potreby80g
petržlenovej vňate (kučeravá)1g
citrón125ml
olej podľa potreby (na pyré)30-40g
masla25g
parmezán (podľa chuti)1strúčik
cesnakumorská soľ
Bešamel:
čerstvo mleté čierne korenie50g
masla1,5PL
hladkej múky250 - 300ml
mlieka (alebo podľa potreby)soľ
korenie
Postup prípravy
Krok 1
Sumčeka nakrájame na porcie, osušíme, osolíme a okoreníme.
Krok 2
Petržlenovú vňať, olej, nastrúhanú citrónovú kôru a soľ rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 3
Postupne pridáme strúhanku a pyré zahustíme . Následne zapracujeme nastrúhaný parmezán a maslo.
Krok 4
Pripravenú zmes navrstvíme na porcie ryby. Pečieme na plechu pri teplote 185-190°C asi 8-10 minút (podľa hrúbky porcie).
Krok 5
Šošovicu aj vopred namočené krúpy uvaríme samostatne domäkka.
Bešamel
Na masle opražíme hladkú múku, zalejeme mliekom, ochutíme soľou a na miernom ohni za neustáleho miešania metličkou povaríme do hustejšej konzistencie.
Prílohy
Scedené krúpy a šošovicu zmiešame s bešamelom , dochutíme soľou a pridáme najemno nasekanou petržlenovú vňať.
Servírovanie
V miske zmiešame olej, najemno nakrájaný cesnak, čili, petržlenovú vňať , nastrúhanú kôru citróna a soľ. Necháme odležať v chlade . Podávame ku rybe.