Sumček s bylinkovou kôrkou, šošovicou a krúpami a citrónovým prelivom

sumcek-africky-sosovica-krupy_H1
Čas prípravy35 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4ks
filety sumčeka afrického (cca 150g/porcia)
slnečnicový olej
160g
šošovice
80g
krúp
80g
strúhanky alebo podľa potreby
80g
petržlenovej vňate (kučeravá)
1g
citrón
125ml
olej podľa potreby (na pyré)
30-40g
masla
25g
parmezán (podľa chuti)
1strúčik
cesnaku
morská soľ
Bešamel:
čerstvo mleté čierne korenie
50g
masla
1,5PL
hladkej múky
250 - 300ml
mlieka (alebo podľa potreby)
soľ
korenie

Postup prípravy

Krok 1
Sumčeka nakrájame na porcie, osušíme, osolíme a okoreníme. 
Krok 2
Petržlenovú vňať, olej, nastrúhanú citrónovú kôru  a soľ rozmixujeme na hladké pyré. 
Krok 3
Postupne pridáme strúhanku a pyré zahustíme . Následne zapracujeme nastrúhaný parmezán  a maslo.
Krok 4
Pripravenú zmes navrstvíme na porcie ryby. Pečieme na plechu pri teplote 185-190°C asi 8-10 minút (podľa hrúbky porcie). 
Krok 5
Šošovicu  aj vopred namočené krúpy uvaríme samostatne domäkka. 
Bešamel
Na masle opražíme hladkú múku, zalejeme mliekom, ochutíme soľou a na miernom ohni za neustáleho miešania metličkou povaríme do  hustejšej konzistencie.
Prílohy
Scedené krúpy a šošovicu zmiešame s bešamelom , dochutíme soľou a pridáme najemno nasekanou petržlenovú vňať. 
Servírovanie
V miske zmiešame olej, najemno nakrájaný cesnak, čili, petržlenovú vňať , nastrúhanú kôru citróna a soľ. Necháme odležať v chlade . Podávame ku rybe.  
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich