Špargľovo-lososové lasagne
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
filiet z lososa500g
špargle12
plátov lasagní100ml
bieleho vína2
lyžice masla1
šalotka1
citrónolivový olej
bylinky (kôpor, pažitka)
cukor
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Malé kúsky lososa povaríme v bielom víne (pod bodom varu).
Krok 2
V masle 5 minút podusíme olúpanú a nakrájanú (zelenú či bielu) špargľu s nasekanou šalotkou, dochutíme soľou, čiernym mletým korením a troškou cukru.
Krok 3
Medzitým vo veľkom množstve osolenej vody uvaríme pláty lasagní a po scedení k nim pridáme trochu masla.
Krok 4
Vo vrstvách kladieme pláty lasagní, kúsky lososa a špargľu, ktoré posypeme nasekanými bylinkami, pokvapkáme trochou olivového oleja a postriekame citrónovou šťavou.