Rybie závitky so špargľou

Rybie závitky so špargľou
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
10
filie z platesy veľkej
300g
mladej zelenej špargle
600g
riasy Salicorne
500ml
bieleho vína
500ml
vody
1
zväzok kôpra
4
paradajky
bobkový list
estragón
smotana
olivový olej
1
šalotka
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Z filiet odstránime kožu. Štyri najmenšie filety rozmixujeme spoločne so smotanou a trochou kôpru do hladkej zmesi.
Krok 2
V slanej vode blanšírujeme špargľu, paradajky a riasy. Paradajky potom olúpeme, rozštvrtíme, odstránime semienka a dužninu nakrájame na prúžky.
Krok 3
Rybie filety jemne osolíme a okoreníme, potrieme pripravenou zmesou a na každú filetu položíme niekoľko stoniek špargle. Filety stočíme a upevníme špáradlom (môžeme použiť taktiež steblá pažítky).
Krok 4
V hlbokej panvici privedieme do varu biele víno, vodu, bobkový list, estragón, kôpor a mleté čierne korenie. Vložíme pripravené závitky a varíme ich 5 – 8 minút.
Krok 5
Na olivovom oleji opražíme riasy, prúžky paradajok a nakrájanú šalotku, ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zmes naaranžujeme na tanier, položíme na ňu pripravený závitok a servírujeme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich