Rybie závitky so špargľou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
10
filie z platesy veľkej300g
mladej zelenej špargle600g
riasy Salicorne500ml
bieleho vína500ml
vody1
zväzok kôpra4
paradajkybobkový list
estragón
smotana
olivový olej
1
šalotkamleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Z filiet odstránime kožu. Štyri najmenšie filety rozmixujeme spoločne so smotanou a trochou kôpru do hladkej zmesi.
Krok 2
V slanej vode blanšírujeme špargľu, paradajky a riasy. Paradajky potom olúpeme, rozštvrtíme, odstránime semienka a dužninu nakrájame na prúžky.
Krok 3
Rybie filety jemne osolíme a okoreníme, potrieme pripravenou zmesou a na každú filetu položíme niekoľko stoniek špargle. Filety stočíme a upevníme špáradlom (môžeme použiť taktiež steblá pažítky).
Krok 4
V hlbokej panvici privedieme do varu biele víno, vodu, bobkový list, estragón, kôpor a mleté čierne korenie. Vložíme pripravené závitky a varíme ich 5 – 8 minút.
Krok 5
Na olivovom oleji opražíme riasy, prúžky paradajok a nakrájanú šalotku, ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zmes naaranžujeme na tanier, položíme na ňu pripravený závitok a servírujeme.