Pstruh so zemiakovým šalátom

Čas prípravy50 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5ks
pstruh celý pitvaný
80g
cesnaku
120g
citróna
80g
mix čerstvých byliniek (tymian, vňať, rozmarín, estragón...)
morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie
50ml
olivového oleja (na potretie)
Zemiakový šalát:
800g
zemiakov (varný typ A)
3ks
žltej cibule
6ks
sterilizovaných uhoriek
čierne mleté korenie
soľ
petržlenová vňať alebo pažítka
Nálev na šalát:
70-80ml
octu
2-3PL
cukru (alebo podľa chuti)
voda podľa potreby
1PL
slnečnicového oleja (alebo podľa chuti)

Postup prípravy

Krok 1
Očistenú rybu  dôkladne opláchneme a osušíme.
Krok 2
Na koži z oboch strán spravíme niekoľko zvislých plytkých zárezov. Do zárezov aj brušnej dutiny v masírujeme morskú soľ  a čerstvo namleté korenie.
Krok 3
Do brušnej dutiny vložíme kúsky očisteného nakrájaného cesnaku , plátky  citróna a zmes byliniek.
Krok 4
Rybu potrieme olivovým olejom a grilujeme na miernom ohni z oboch strán dozlatova alebo dáme jednoducho upiecť do rozohriatej rúry.
Krok 5
Zemiaky uvaríme v šupe a necháme vychladnúť.
Krok 6
Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky – jemné plátky.
Krok 7
Z vody, octu a cukru pripravíme zálievku, ktorú necháme zovrieť. Vložíme nakrájanú cibuľu, 2 minúty povaríme a odstavíme.
Krok 8
Zemiaky očistíme, rozkrojíme po dĺžke na polovice  a nakrájame na plátky, pridáme na plátky nakrájané uhorky a zalejeme ešte horúcou zálievkou tak, aby boli zemiaky úplne ponorené.
Krok 9
Osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Necháme dôkladne vychladnúť v chladničke (ideálne deň pred servírovaním). 
Krok 10
Pridáme nasekanú vňať alebo pažítku a servírujeme.
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich