Pražma v soľnej kôrke

Pražma v solné krustě
Čas prípravy70 min
ObťažnosťStredne ťažká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1
veľká pražma (po vypitvaní okolo 1 kg)
2kg
hrubej morskej soli
150g
hladkej múky
60g
škrobu
4
vajcia
2
strúčky cesnaku
1
citrón
zväzok čerstvých byliniek

Postup prípravy

Krok 1
Najprv si pripravíme soľnú kôrku. Do zmesi soli, múky a škrobu pridáme vajcia. Všetko dôkladne premiešame mixérom.
Krok 2
Olúpeme cesnak a citrón a spolu s umytými bylinkami vložíme všetko do brušnej dutiny pražmy.
Krok 3
Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme vrstvu soľnej hmoty. Na túto hmotu položíme pripravenú pražmu.
Krok 4
Pražmu zo všetkých strán dôkladne pokryjeme soľou. Potom k povrchu ryby zľahka, ale dôkladne pritlačíme kôrku.
Krok 5
Pražmu v kôrke vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút.
Krok 6
Po upečení kôrku opatrne rozkrojíme tak, aby sme nezarezali do ryby, alebo ju rozlomíme. Stiahneme kožu, nožom oddelíme filetu od kosti a preložíme ju na tanier.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich