Pošírovaná treska skrei, domáce cestoviny s kaviárom a napenená omáčka z bieleho vína a smotany

Čas prípravy90 min
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Treska:
700g
treska škvrnitá Skrei loin čerstvá
500g
kryštálový cukor
500g
soľ
10ks
celé korenie čierne
10ks
nové korenie celé
5ks
bobkový list
2ks
vetvičky  tymian čerstvý
1ks
citrón a citrónová kôra – žltá časť
Vývar na pošírovanie (court bouillon):
70ml
bieleho vína
500ml
vody
1ks
šalotka
60g
zeleru
80g
petržlen
160g
METRO Chef  mrkvy
1ks
vetvička METRO Chef tymianu
1ks
METRO Chef petržlenovej vňate
2ks
METRO Chef bobkový list
4ks
nové celé korenie
6ks
METRO Chef celé čierne korenie
Cestoviny:
300g
hladkej múky (ideálne 00)
2ks
vajcia + 1 vaječný žĺtok  METRO Chef vajcia voľný výbeh
40ml
METRO Chef olivový olej Extra Virgin
15g
soľ
100g
lososový kaviár
1ks
Voda alebo 1 žĺtok METRO Chef vajcia voľný výbeh na potretie
Omáčka:
2ks
šalotky
100ml
bieleho vína (suchého)
25ml
biely vínny ocot
150ml
vývar - court bouillon alebo podľa potreby
200g
ARO masla (studeného)
1ks
Šťava z jedného METRO Chef citróna
125ml
METRO Chef smotana na šľahanie
1ks
vetvička METRO Chef kôpru alebo METRO Chef petržlenovej vňate

Postup prípravy

Krok 1:
Filet  zbavíme kože, dočistíme a  osušíme. Pripravíme si suchú zmes zo soli, cukru, korenín, tymianu a citrónovej kôry. Filet dôkladne zasypeme zmesou a necháme marinovať po dobu 12-15 min (podľa hrúbky filetu). Následne opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Nakrájame na porcie.
Krok 2:
Najskôr si pripravíme tzv. ,,court bouillon´´ na pošírovanie. Všetky ingrediencie dáme do hrnca a varíme asi 30 minút.
Krok 3:
Bujón, víno a bylinky dáme do kastrólika, vložíme parák a necháme zovrieť.
Krok 4:
Porcie ryby tesne pred podávaním uvaríme nad parou (pošírujeme nad várkou ) asi 15-18 minút. Či je ryba hotová zistíme tak, že do nej vpichneme ostrý hrot špajle a ak špajľa rybou ľahko prejde, ryba je uvarená. Rybu môžeme variť aj priamo v bujóne pod bodom varu (ideálne pri 65 °C cca 15  minút).
Krok 5:
Z múky, celých vajíčok, žĺtku, lyžice oleja a soli vypracujeme hladké poddajné cesto. Necháme odležať v chlade (môžeme si pripraviť aj deň vopred).
Krok 6:
Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého pomocou menšieho krúžku vykrojíme  kolieska a naplníme potrebným množstvom lososového kaviáru.
Krok 7:
Okraje potrieme vodou alebo žĺtkom, preložíme a vytvoríme ravioli alebo tortellini, ktoré uvaríme v osolenej vode tesne pred podávaním.
Krok 8:
Na omáčku nakrájame šalotku najemno a spolu s bielym vínom, vínnym octom, vývarom, tymianom, soľou necháme zovrieť a zredukujeme na polovicu.
Krok 9:
Následne postupne vmiešavame kocky studeného masla. Dochutíme korením a citrónovou šťavou. Precedíme alebo rozmixujeme ponorným mixérom.
Krok 10:
Pred servisom môžeme omáčku doladiť smotanou a napeniť pomocou ponorného mixéra,  pridáme nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať a ihneď podávame.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich