Ploskozubec v pikantnej želatíne

Ploskozubec v pikantnej želatíne
Čas prípravy40 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 200g
filé z ploskozubca
čierne korenie
soľ
1
citrón
300 ml
rybacieho vývaru
1
chilli paprička
štipka šafranu
2cl
vermútu
čierne korenie
želatína v prášku
morská soľ
sušené čili vlákna

Postup prípravy

Krok 1
Filé nakrájame na 6 porcií a ochutíme ich soľou a  korením.
Krok 2
V parnom hrnci ich varíme v  pare pri 85 °C približne 12 minút, potom povrch postrúhame trochou citrónovej kôry.
Krok 3
Rybací vývar zohrejeme s  chilli papričkou a  pridáme šafran.
Krok 4
Necháme 30 minút stáť a  precedíme.
Krok 5
Prilejeme vermút, ochutíme trochou korenia a  privedieme do varu.
Krok 6
Odstavíme z ohňa a vmiešame práškovú želatínu – množstvo vzhľadom na tekutinu určíte podľa návodu na obale konkrétneho výrobku.
Krok 7
Zmes dobre premiešame, rýchlo ju prelejeme na mierne vyhriaty plech a necháme vychladnúť.
Krok 8
Želatínový plát potom pokrájame na 6 rovnako veľkých dielov a  zabalíme do nich horúce kusy rybieho mäsa.
Krok 9
Pred podávaním každú porciu posypeme morskou soľou a vláknami sušeného chilli.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich