Pečený kapor s pučenými zemiakmi

Pečený kapor s pučenými zemiakmi
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 500g
porciovaného čerstvého kapra
100g
stolového oleja
100g
masla (82 %)
10g
kamennej soli
5g
mletej papriky
mleté čierne korenie
2 000g
zemiakov (varný typ B)
150ml
smotany (30%)
100g
žltej cibule
100g
masla (82 %)
20g
kamennej soli
20g
petržlenovej vňate
200g
anglickej slaniny
20g
čerstvého cesnaku

Postup prípravy

Príprava kapra:
1. Porciu kapra zbavíme šupín. Následne ich potrieme zmesou oleja, papriky, časťou cesnaku a soli.
2. Kapra pečieme dozlatista na rozohriatej panvici so zmesou oleja a masla. V prípade potreby rybu dopečieme v rúre na 160 °C cca 4 minúty.
3. Počas pečenia kapra na panvici opečieme aj plátky anglickej slaniny a zvyšok cesnaku vrátane celého strúčku, ktorý použijeme na ozdobenie.
Príprava pučených zemiakov:
1. Olúpané, prekrájané zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. Medzitým orestujeme na drobné kocôčky nakrájanú cibuľku so slaninou.
2. Zemiaky scedíme a následne roztlačíme pučidlom. Pridáme teplú smotanu, cibuľku so slaninou, maslo a krátko vymiešame.
3. Nakoniec, tesne pred podávaním, vmiešame nasekanú alebo na rezančeky nakrájanú listovú zeleninu.
Podávanie:
Na nahriaty tanier položíme porciu pučených zemiakov, ktorú doplníme čerstvo upečenou porciou kapra, plátkom slaniny a cesnaku. Na záver všetko podlejeme výpekom z panvice.
Poznámka:
Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár makro Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách makro.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich