Pečená tilapia na kostarický spôsob

Pečená tilapia na kostarický spôsob

Čas prípravy
:
45 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
6
plátkov filiet z tilapie
3
lyžice citrónovej šťavy
3
lyžice olivového oleja
4
lyžice nasekanej petržle novej vňate
2
lyžičky korenia na čínu
2
strúčky cesnaku
2
lyžičky soli
1/2
lyžičky kryštálového cukru
3/4
hrnčeka uvarenej ryže
1
cibule nasekanej nadrobno
2
pomaranča
1
plechovka paradajok
1
plechovka čiernych fazúľ
1
lyžička oregana
kajenské korenie
čierne mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešame 1 lyžicu olivového oleja, 2 lyžice petržlenovej vňate, citrónovú šťavu, polovicu cesnaku, trochu soli a cukor.
Krok 2
Do vzniknutej zmesi položíme plátky ryby a necháme 15 minút marinovať.
Krok 3
Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a na ňom krátko osmažíme cibuľu a zvyšok cesnaku. Pridáme zvyšok petržlenovej vňate, pomaranče (olúpané a nakrájané na kúsky), paradajky (nakrájané na kúsky), soľ, čierne mleté korenie, kajenské korenie a fazule a varíme na miernom plameni asi 7 minút.
Krok 4
Do pekáča dáme uvarenú ryžu, na ňu dáme fazuľovú zmes, na ňu plátky ryby a zalejeme marinádou. Pečieme v rozpálenej rúre asi 15 minút.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter