Grilovaný mečúň s ľahkým šalátom a salsou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
filety z mečúňa2
avokáda1
mango1
zväzok koriandru1
čerstvá chilli paprička1
limetka1/4
červenej cibule4
lyžice olivového oleja1
vanička mladých šalátových listovčierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Nakrájané mango a avokádo dajte do misky. Pridajte nasekaný koriander, chilli papričku, nasekanú cibuľu a premiešajte s limetkovou šťavou a olivovým olejom.Dochuťte soľou a čiernym korením. Šalátové listy preperte, osušte a dochuťte limetkovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
Krok 2
Filety z mečúňa osušte, z oboch strán osoľte a potrite tenkou vrstvou oleja. Grilujte buď na priamo alebo v mriežke - krátko z oboch strán na prudkom žiare. Dajte stranou a nechajte malú chvíľu dopiecť. Ozdobte salsou a podávajte s listovým šalátom.