Marinovaný mečúň so špargľou a gnocchi

Marinovaný mečúň so špargľou a gnocchi
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
6
steakov z mečúňa (cca 180 g)
10ml
citrónovej šťavy
1
cibuľa
1
nakrájaný pór
1
čajová lyžička koreniasambal oelek
3
vetvičky rozmarínu
repkový ole
600g
gnocchi
600g
bielej špargle
300g
šunky Serrano
maslo
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
V miske zmiešame citrónovú šťavu, rozmarín, nasekanú cibuľu, pór a sambal oelek.
Krok 2
Zalejeme repkovým olejom, premiešame a do pripravenej marinády vložíme steaky z mečúňa.
Krok 3
Necháme ich asi hodinu odležať a potom grilujeme približne 3–4 minúty z každej strany – konkrétny čas sa odvíja od výšky steaku. 
Krok 4
Bielu špargľu olúpeme, odkrojíme drevnaté konce a obalíme šunkou.
Krok 5
Stonky potom poukladáme do hliníkového pekáča, vložíme k nim kúsok masla a grilujeme približne 7 minút.
Krok 6
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale, potom ich na päť minút vložíme do pekáča so špargľou a podávame.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich