Maki-sushi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
suschi ryža
rýžový ocot
riasa nori
čerstvý tuniak
wasabi
zelenina alebo ovoice podľa chuti
kvalitná sójová omáčka
nakladaný zázvor
cukor
soľ
zväzok zelenej parily
bambusová podložka
veľmi ostrý nôž
Postup prípravy
Krok 1
Sushi ryžu preplachujeme tak dlho, pokým ňou nepreteká čistá voda, a potom ju necháme zhruba hodinu odkvapkať.
Krok 2
Po uvarení ryžu rozprestrieme, aby sa odparila voda, a opatrne do nej zapracujeme ryžový ocot so soľou a cukrom – nemiešame a prikryjeme vlhkou utierkou.
Krok 3
Na bambusovú podložku položíme plát morskej riasy nori (lesklou časťou nadol) a rozprestrieme na ňu pripravenú ryžu. Ryža by mala byť mierne teplá.
Krok 4
Ryžu zľahka potrieme wasabi a na pripravené ryžové lôžko položíme prúžky ryby, zeleniny, ovocia alebo ďalšie ingrediencie.
Krok 5
Bambusovú podložku rolujeme smerom k voľnému koncu riasy tak, aby sa koniec riasy pevne prilepil a ryža nemohla vypadnúť.
Krok 6
Ostrým nožom závitok nakrájame na zhruba 1,5 cm hrubé kúsky a podávame ich na podnose.