Maki-sushi

Maki-sushi
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
suschi ryža
rýžový ocot
riasa nori
čerstvý tuniak
wasabi
zelenina alebo ovoice podľa chuti
kvalitná sójová omáčka
nakladaný zázvor
cukor
soľ
zväzok zelenej parily
bambusová podložka
veľmi ostrý nôž

Postup prípravy

Krok 1
Sushi ryžu preplachujeme tak dlho, pokým ňou nepreteká čistá voda, a potom ju necháme zhruba hodinu odkvapkať.
Krok 2
Po uvarení ryžu rozprestrieme, aby sa odparila voda, a opatrne do nej zapracujeme ryžový ocot so soľou a cukrom – nemiešame a prikryjeme vlhkou utierkou.
Krok 3
Na bambusovú podložku položíme plát morskej riasy nori (lesklou časťou nadol) a rozprestrieme na ňu pripravenú ryžu. Ryža by mala byť mierne teplá.
Krok 4
Ryžu zľahka potrieme wasabi a na pripravené ryžové lôžko položíme prúžky ryby, zeleniny, ovocia alebo ďalšie ingrediencie.
Krok 5
Bambusovú podložku rolujeme smerom k voľnému koncu riasy tak, aby sa koniec riasy pevne prilepil a ryža nemohla vypadnúť.
Krok 6
Ostrým nožom závitok nakrájame na zhruba 1,5 cm hrubé kúsky a podávame ich na podnose.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich