Grilovaný pstruh, portobello a kuskus

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Ryba
10ks
Pstruh dúhový pitvanýsoľ
čerstvo namleté čierne korenie
100ml
olivového oleja 100ml
citrónovej šťavy40-50g
hnedého cukru10ks
Portobello šampiňónov na gril60g
masla500g
kuskus1l
domáceho zeleninového vývaru200g
červenej cibule300g
cherry paradajok300g
uhorky šalátovej250g
farebných paprík120g
mix olív30g
mäta + petržlenová vňaťNa naplnenie počas grilovania
citrón, bylinky (tymian, petržlenová vňať...)Postup prípravy
Krok 1
Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10 - 15 minút napučať.
Krok 2
V miske vymiešame citrónovú šťavu, trstinový cukor a olivový olej. Vytvoríme dresing – konzistencia emulzie.
Krok 3
Zeleninu (cibuľu, papriku, paradajky, uhorky, olivy..) očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme do misy a pridáme dresing. Osolíme, okoreníme.
Krok 4
Petržlenovú vňať a mätu nakrájame nadrobno.
Krok 5
Huby očistíme papierovou utierkou a celé ich ugrilujeme alebo upečieme v rúre naplnené kúskom masla.
Krok 6
Ryby očistíme, na chrbte pozdĺžne rozrežeme, vyberieme (vystrihneme) chrbtovú kosť.
Krok 7
Osolíme okoreníme, potrieme olejom (môžeme naplniť bylinkami, citrónom a maslom) a dáme upiecť alebo grilovať.
Krok 8
Kuskus premiešame vidličkou a vmiešame dresingom ochutenú zeleninu a nasekané bylinky (vňať a mätu).
Krok 9
Kuskusom naplníme ugrilované huby a prípadne aj chrbát ryby. Doplníme bylinkami.