Grilovaný pstruh, portobello a kuskus

Čas prípravy45 min
Náročnosťľahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Ryba
10ks
Pstruh dúhový pitvaný
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
100ml
olivového oleja 
100ml
citrónovej šťavy
40-50g
hnedého cukru
10ks
Portobello šampiňónov na gril
60g
masla
500g
kuskus
1l
domáceho zeleninového vývaru
200g
červenej cibule
300g
cherry paradajok
300g
uhorky šalátovej
250g
farebných paprík
120g
mix olív
30g
mäta + petržlenová vňať
Na naplnenie počas grilovania
citrón, bylinky (tymian, petržlenová vňať...)

Postup prípravy

Krok 1
Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10 - 15 minút napučať.
Krok 2
V miske vymiešame citrónovú šťavu, trstinový cukor a olivový olej. Vytvoríme dresing – konzistencia emulzie.
Krok 3
Zeleninu (cibuľu, papriku, paradajky, uhorky, olivy..) očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme do misy a pridáme dresing. Osolíme, okoreníme.
Krok 4
Petržlenovú vňať a mätu nakrájame nadrobno.  
Krok 5
Huby očistíme papierovou utierkou a celé ich ugrilujeme alebo upečieme v rúre naplnené kúskom masla.
Krok 6
Ryby očistíme, na chrbte pozdĺžne rozrežeme, vyberieme (vystrihneme) chrbtovú kosť.
Krok 7
Osolíme okoreníme, potrieme olejom (môžeme naplniť bylinkami, citrónom a maslom)  a dáme upiecť alebo grilovať.
Krok 8
Kuskus premiešame vidličkou a vmiešame dresingom ochutenú zeleninu a nasekané bylinky (vňať a mätu).
Krok 9
Kuskusom naplníme ugrilované huby a prípadne aj chrbát ryby. Doplníme bylinkami. 
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich