Filety zo zubáča na pene z červenej repy s čipsami a bylinkovou ryžou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 000g
filiet zo zubáča1 500g
červenej repy250ml
rybieho vývaru250ml
smotany100g
hladkej múky100g
masla100g
karotky100g
cibulecitrón
morská soľ
čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Červenú repu uvaríme, necháme vychladnúť a olúpeme. Tretinu červenej repy a mrkvy nakrájame na tenké plátky.
Krok 2
Filety zo zubáča umyjeme, ochutíme soľou a čiernym mletým korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán 3 – 5 minút a uchovávame v teple.
Krok 3
Vo výpeku speníme cibuľku a zvyšnú červenú repu, podlejeme rybím vývarom a smotanou, ochutíme a v mixéri vyšľaháme penu.
Krok 4
Plátky z červenej repy a mrkvy opečieme na panvici a podávame ako prílohu.
Krok 5
Filety zo zubáča prelejeme penou z červenej repy, dozdobíme opečenou zeleninou a ako prílohu podávame bylinkovú ryžu.