Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou

Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou
Čas prípravy40 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet zo sumca
1,5l
rybieho vývaru
150g
karotky
100g
póru
150g
zeleru
50g
chrenu
100g
šalotky
125ml
suchého bieleho vína
250ml
šľahačky
25g
ľadového masla
citrón
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1
Filety zo sumca očistíme, ochutíme soľou a čiernym mletým korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rybí vývar varením zredukujeme na polovicu.
Krok 2
Karotku, pór a zeler nakrájame na prúžky, chren nastrúhame a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybieho vývaru pridáme filety zo sumca, karotku, pór a zeler a pošírujeme cca 4 – 5 minút. Následne zeleninu a filety vyberieme a uchovávame v teple.
Krok 3
Do rybieho vývaru pridáme šalotku, dolejeme bielym vínom a na strednom plameni necháme pomaly vyvariť o cca jednu štvrtinu. Následne pridáme šľahačku a necháme variť, pokým nie je dosiahnutá krémová konzistencia.
Krok 4
Omáčku scedíme a vmixujeme do nej ľadové maslo. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením a citrónovou omáčkou. Pred podávaním pridáme do omáčky chren.
Krok 5
Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou podávame s varenými zemiakmi.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich