Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet zo sumca1,5l
rybieho vývaru150g
karotky100g
póru150g
zeleru50g
chrenu100g
šalotky125ml
suchého bieleho vína250ml
šľahačky25g
ľadového maslacitrón
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Filety zo sumca očistíme, ochutíme soľou a čiernym mletým korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rybí vývar varením zredukujeme na polovicu.
Krok 2
Karotku, pór a zeler nakrájame na prúžky, chren nastrúhame a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybieho vývaru pridáme filety zo sumca, karotku, pór a zeler a pošírujeme cca 4 – 5 minút. Následne zeleninu a filety vyberieme a uchovávame v teple.
Krok 3
Do rybieho vývaru pridáme šalotku, dolejeme bielym vínom a na strednom plameni necháme pomaly vyvariť o cca jednu štvrtinu. Následne pridáme šľahačku a necháme variť, pokým nie je dosiahnutá krémová konzistencia.
Krok 4
Omáčku scedíme a vmixujeme do nej ľadové maslo. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením a citrónovou omáčkou. Pred podávaním pridáme do omáčky chren.
Krok 5
Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou podávame s varenými zemiakmi.