Fileta zo sumca na sépiových fettuccine s penou z mušlí a kaviáru

Fileta zo sumca na sépiových fettuccine s penou z mušlí a kaviáru
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
očistených filiet zo sumca
480g
čerstvých sépiových fettuccine
12-15
mušlí slávok
200ml
smotany (32 %)
200ml
rybieho vývaru
50ml
bieleho suchého vína
50ml
slnečnicového oleja
30g
masla
20g
cibule šalotky
20ml
extra panenského olivového oleja
10g
kaviáru (pstruhového alebo lososového)
šťava z ½ citróna
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Filety pokvapkáme citrónovou šťavou a trochou smotany, mierne osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom ich sprudka a krátko opečieme na slnečnicovom oleji (je možné použiť aj papier na pečenie) a necháme dopiecť pod salamandrom.
Krok 2
Na polovici masla speníme nakrájanú šalotku, zalejeme vínom a necháme zovrieť. Potom prilejeme rybí vývar a smotanu.
Krok 3
Tekutinu zredukujeme na polovicu, pridáme mušle a polovicu kaviáru. Po otvorení lastúr stiahneme omáčku z plameňa a mušle vyberieme.
Krok 4
Pridáme druhú polovicu masla, dochutíme soľou a ponorným mixérom vyšľaháme z omáčky penu.
Krok 5
Fettuccine uvaríme a v panvici si potom zredukujeme cca 20 ml vody, v ktorej sa varili. Vo vzniknutej emulzii cestoviny obalíme a podľa potreby dochutíme.
Krok 6
Na tanieri naaranžujeme fettuccine, filety, mušle a zvyšný kaviár. Na záver všetko zakvapkáme olivovým olejom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou.  
Získať  METRO kartu
Metro karta
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich