Filé zo sumca na cibuľovej pene
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet zo sumca150g
hladkej múky300ml
oleja250ml
rybieho vývaru250ml
šľahačky150g
cibule150g
póru150g
masla1
citrónmorská soľ
Postup prípravy
Krok 1
Čerstvé filety zo sumca osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme ich v múke, na panvici speníme maslo a filety opečieme cca 3 – 5 minút z oboch strán dozlatista.
Krok 2
Pór nakrájame na jemné prúžky, ktoré sprudka osmažíme na horúcom oleji a necháme ich okvapkať na kuchynskom papieri.
Krok 3
Rybu vyberieme z panvice a uchovávame v teple.
Krok 4
Do panvice pridáme jemne nakrájanú cibuľu, vo výpeku ju speníme, zalejeme rybím vývarom a zahustíme šľahačkou. Omáčku ochutíme a v mise vyšľaháme pyré.
Krok 5
Rybie filé servírujeme s opečeným pórom a preliate cibuľovým pyré, ozdobené čerstvo mletým čiernym korením. Vhodná príloha sú pečené zemiaky.