Filé zo sumca na cibuľovej pene

Filátko ze sumce na cibulové pěně
Čas prípravy35 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet zo sumca
150g
hladkej múky
300ml
oleja
250ml
rybieho vývaru
250ml
šľahačky
150g
cibule
150g
póru
150g
masla
1
citrón
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Čerstvé filety zo sumca osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme ich v múke, na panvici speníme maslo a filety opečieme cca 3 – 5 minút z oboch strán dozlatista.
Krok 2
Pór nakrájame na jemné prúžky, ktoré sprudka osmažíme na horúcom oleji a necháme ich okvapkať na kuchynskom papieri.
Krok 3
Rybu vyberieme z panvice a uchovávame v teple.
Krok 4
Do panvice pridáme jemne nakrájanú cibuľu, vo výpeku ju speníme, zalejeme rybím vývarom a zahustíme šľahačkou. Omáčku ochutíme a v mise vyšľaháme pyré.
Krok 5
Rybie filé servírujeme s opečeným pórom a preliate cibuľovým pyré, ozdobené čerstvo mletým čiernym korením. Vhodná príloha sú pečené zemiaky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich