Dusený úhor s ryžou

Dušený úhoř s rýží
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
úhora
200ml
červeného vína
50g
masla
2
lyžice citrónovej šťavy
1
lyžica sójovej omáčky
1/2
lyžičky sušeného oregana
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Vypitvaného úhora bez kože pozdĺžne rozrežeme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do pekáča.
Krok 2
Mäso poobkladáme nakrájaným maslom, posypeme oreganom, podlejeme vínom a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C.
Krok 3
Pečieme 20 – 30 minút, počas toho mäso minimálne dvakrát obrátime.
Krok 4
Šťavu ochutíme sójovou omáčkou. Podávame s dusenou ryžou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich