Chrumkavá platesa so slaninou

Křupavý platýs se slaninou
Čas prípravy20 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4
filety platesy
200g
hladkej múky
50g
masla
1
lyžica zmesi byliniek (nasekaný petržlen, pažítka, kôpor)
1/2
citróna
plátková slanina
soľ

Postup prípravy

Krok 1
V múke obalíme posolené rybie filety. Rozohrejeme veľkú panvicu. Rozložíme slaninu a restujeme dochrumkava. Potom ju vyberieme a osušíme papierovým obrúskom.
Krok 2
Na panvicu pridáme maslo, až začne peniť, vložíme obalenú rybu. Vyprážame 2 minúty z každej strany dozlatista. Preložíme na tanier a udržujeme v teple.
Krok 3
Na panvici opäť rozohrejeme kúsok masla, až sa spení, rýchlo pridáme bylinky a vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a pridáme na pásiky nakrájanú slaninu.
Krok 4
Na tanier servírujeme filety, vzniknutou zmesou ich prelejeme a podávame s pučenými zemiakmi.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s rybami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich