Ceviche z lososa a citrusových plodov

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
400g
čerstvého lososa30ml
ryžového octu50ml
limetovej šťavy100ml
pomarančovej šťavy1PL
hnedého cukru alebo podľa chuti2strúčiky
cesnaku1
menšia červená cibuľa1
menšia čerstvá červená paprika1
menšia čerstvá zelená paprika100g
šalátovej uhorky100g
papáještipka mletého koriandra
3vetvičky
čerstvého koriandra2 - 3vetvičky
čerstvej medovkyPostup prípravy
Príprava:
1. Filet z lososa zbavíme kože a nakrájame na širšie rezance.
2. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot.
3. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak.
4. Koriander a medovku otrháme a lístočky najemno pokrájame.
5. Všetko zamiešame a necháme asi 3- 4 hodiny v chlade odležať.
6. Medzitým si nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4x4 mm).
7. Červenú cibuľu nakrájame na jemné rezančeky.
8. Všetky nakrájané suroviny pridáme do odležaného ceviche a ešte hodinu necháme dobre vychladiť.
2. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot.
3. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak.
4. Koriander a medovku otrháme a lístočky najemno pokrájame.
5. Všetko zamiešame a necháme asi 3- 4 hodiny v chlade odležať.
6. Medzitým si nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4x4 mm).
7. Červenú cibuľu nakrájame na jemné rezančeky.
8. Všetky nakrájané suroviny pridáme do odležaného ceviche a ešte hodinu necháme dobre vychladiť.
Tip šéfkuchára Vojta Artza:
Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s trhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...) alebo aj chutnou ciabattou či opečenou bagetou.