Ceviche z lososa a citrusových plodov

Čas prípravy25 min + odležanie
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
400g
čerstvého lososa
30ml
ryžového octu
50ml
limetovej šťavy
100ml
pomarančovej šťavy
1PL
hnedého cukru alebo podľa chuti
2strúčiky
cesnaku
1
menšia červená cibuľa
1
menšia čerstvá červená paprika
1
menšia čerstvá zelená paprika
100g
šalátovej uhorky
100g
papáje
štipka mletého koriandra
3vetvičky
čerstvého koriandra
2 - 3vetvičky
čerstvej medovky

Postup prípravy

Príprava:
1. Filet z lososa zbavíme kože a nakrájame na širšie rezance.
2. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot.
3. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak.
4. Koriander a medovku otrháme a lístočky najemno pokrájame.
5. Všetko zamiešame a necháme asi 3- 4 hodiny v chlade odležať.
6. Medzitým si nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4x4 mm).
7. Červenú cibuľu nakrájame na jemné rezančeky.
8. Všetky nakrájané suroviny pridáme do odležaného ceviche a ešte hodinu necháme dobre vychladiť.
Tip šéfkuchára Vojta Artza:
Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s trhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...) alebo aj chutnou ciabattou či opečenou bagetou. 
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich