Vietnamské letné závitky

Vietnamské letné závitky

Čas prípravy
:
20 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
šalátových uhoriek
400g
varených lúpaných kreviet
300g
vlasových ryžových rezancov
300g
lahôdkovej cibule
300g
mrkvy
250g
ľadového šalátu
200g
čerstvých fazuľových klíčkov
200g
guľatého ryžového papiera
50ml
rybacej omáčky
30g
čerstvej mäty
30g
zelenej perily
30g
čerstvého koriandra
30g
thajskej bazalky
50ml
vody
40ml
rybacej omáčky
50g
trstinového cukru
40g
ryžového octu
20g
tmavého cesnaku
70g
limetky na šťavu
5g
čerstvých čili papričiek

Postup prípravy

Krok 1
Do vlažnej vody pridáme rybaciu omáčku, biely ocot, soľ, trstinový cukor, šťavu z limetky, cesnak a nasekané čili. Omáčku premiešame a necháme odstáť.
Krok 2
Mrkvu, cibuľku a uhorku nakrájame na rezance a osolíme. Rezance namočíme asi na 10 minút do horúcej vody. Krevety krátko povaríme vo vode s rybacou omáčkou a scedíme.
Krok 3
Ryžový papier namočíme do vlažnej vody. Zmäknutý papier vyberieme z vody a preložíme na dosku alebo na utierku.
Krok 4
Na papier vložíme pripravené ingrediencie. Začneme krevetami, pridáme perilu, mrkvu, reďkev, namočené sklenené rezance, šalát, trošku uhorky a nakoniec trochu koriandra a lístok bazalky.
Krok 5
Ingrediencie opatrne zabalíme do papiera (pozor, nech papier nepretrhneme) a po zabalení valček nakrájame.
Krok 6
Závitky servírujeme s pripravenou omáčkou – omáčku rozdelíme do mištičiek a závitky do nej namáčame.
Náš tip:
Mrkvu, ktorá je súčasťou náplne, môžeme na zvýraznenie chuti okrem osolenia naložiť do octu, cukru, soli a rybacej omáčky.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s plodmi mora
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich