Vaječná omeleta s čerstvými ustricami

Vaječná omeleta s čerstvými ustricami
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 500g
vajec
30
ustríc N°1
225g
bielej cibule
200g
masla
75g
listového petržlenu
2,5g
morskej soli

Postup prípravy

Krok 1
Na omeletu použijeme len mäso z otvorených ustríc. 
Krok 2
Olúpanú bielu cibuľu nakrájame najemno a na masle ju necháme zosklovatieť v panvici s nepriľnavou úpravou dna.
Krok 3
Pridáme čerstvé ustrice a zľahka (7-10 s) ich orestujeme. 
Krok 4
Prilejeme osolené rozšľahané vajcia, ponecháme ich zospodu na miernom teple zľahka zatuhnúť a ťahmi vareškou smerom do kríža a k stredu panvice vajcia zhrnieme.
Krok 5
Tekutú časť pritom prelievame na odkryté miesta. Touto technikou postupujeme, až kým sú vajcia zatiahnuté na 70 %.
Krok 6
Až potom začneme vajcia rolovať smerom k sebe do omelety v tvare mesiaca (k tomu nám môže pomôcť aj okraj panvice). 
Krok 7
Potom ju z panvice preklopíme rovno na nahriaty tanier. 
Krok 8
Omeleta vrátane ustríc týmto postupom zostane šťavnatá a nevysušená.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich