Vaječná omeleta s čerstvými ustricami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 500g
vajec30
ustríc N°1225g
bielej cibule200g
masla75g
listového petržlenu2,5g
morskej soliPostup prípravy
Krok 1
Na omeletu použijeme len mäso z otvorených ustríc.
Krok 2
Olúpanú bielu cibuľu nakrájame najemno a na masle ju necháme zosklovatieť v panvici s nepriľnavou úpravou dna.
Krok 3
Pridáme čerstvé ustrice a zľahka (7-10 s) ich orestujeme.
Krok 4
Prilejeme osolené rozšľahané vajcia, ponecháme ich zospodu na miernom teple zľahka zatuhnúť a ťahmi vareškou smerom do kríža a k stredu panvice vajcia zhrnieme.
Krok 5
Tekutú časť pritom prelievame na odkryté miesta. Touto technikou postupujeme, až kým sú vajcia zatiahnuté na 70 %.
Krok 6
Až potom začneme vajcia rolovať smerom k sebe do omelety v tvare mesiaca (k tomu nám môže pomôcť aj okraj panvice).
Krok 7
Potom ju z panvice preklopíme rovno na nahriaty tanier.
Krok 8
Omeleta vrátane ustríc týmto postupom zostane šťavnatá a nevysušená.